Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Hepatiittirokotteet

HEPATIITTI A-rokotteen ensimmäinen annos suositellaan annettavaksi vähintään 2 viikkoa ennen matkalle lähtöä. Taudin pitkän itämisajan vuoksi rokote voidaan kuitenkin antaa vielä juuri ennen matkaa.

HEPATIITTI B-rokotte ja HEPATIITTI A + B -yhdistelmärokotetta suositellaan annettavaksi 2 annosta ennen matkalle lähtöä. Otathan yhteyttä lääkäriasemaan noin kahta kuukautta ennen matkaa rokotesuojan saamiseksi. (Jos matkaan on lyhyempi aika, rokote on mahdollista pistää myös nopeutettuna.)

HEPATIITTI A

Hepatiitti A on ruoan ja juoman välityksellä tarttuva virustauti, joka aiheuttaa maksatulehduksen. Oireina ovat muun muassa väsymys, vatsakipu ja keltaisuus. Hepatiitti A on Euroopan ulkopuolella ja Etelä-Euroopassa hyvin yleinen. Rokote annetaan kahtena pistoksena 6-12 kuukauden välein.  1-15 -vuotiaille lapsille annetaan puolet aikuisen annoksesta ja tehoste myös 6-12 kuukauden kuluttua.  Suoja on vähintään 20 vuotta.

 

HEPATIITTI B

Hepatiitti B-virus voi tarttua neulanpistosta tai sukupuoliyhteydessä. Yleisoireiden lisäksi taudinkuvaan liittyy silmävalkuaisten ja ihon keltaisuus ja ulosteiden harmaa väri. Rokotus on tarpeellinen pitkään kestävälle matkalle esimerkiksi Kaakkois-Aasiaan tai Afrikkaan. Rokotus annetaan kolmena pistoksena (0 - 1 kk - 6 kk), ja suoja on vähintään 20 vuotta.

 

HEPATIITTI A + B -YHDISTELMÄROKOTE

Hepatiitti A on ruoan ja juoman välityksellä tarttuva virustauti, joka aiheuttaa maksatulehduksen. Oireina ovat muun muassa väsymys, vatsakipu ja keltaisuus. Hepatiitti A on Euroopan ulkopuolella ja Etelä-Euroopassa hyvin yleinen. Hepatiitti B -virus voi tarttua neulanpistosta tai sukupuoliyhteydessä. Yleisoireiden lisäksi taudinkuvaan liittyy silmävalkuaisten ja ihon keltaisuus ja ulosteiden harmaa väri.  Rokote annetaan kolmena pistoksena (0 - 1 kk - 6 kk). 1-15 vuotiaille lapsille annetaan lasten annos ja se pistetään myös kolmena pistoksena (0 - 1 kk - 6 kk). Suoja on vähintään 20 vuotta.