Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Psykoterapia

   
 

Sari Fält

    lue lisää ➡
 

Satu Niininen

    lue lisää ➡
 

Heli Tiainen

  lue lisää ➡
 

Katariina Uusitalo 

     
 

Elina Porokka

    lue lisää ➡

 


Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen psykoterapia 

 • Terapiamuoto keskittyy asiakkaan nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen. Menneisyyttä käsitellään niiltä osin ja niin paljon kuin tarpeellista ja menneisyyttä hyödynnetään siten, että se mahdollistaa muutoksen.
 • 80e / 45min
 • Mahdollisuus saada Kelan kuntoutustukea. Tuen saamisen edellytykset:

  • 16 - 67-vuotiaille
  • asiakkaalla on psykiatrinen diagnoosi (esim. keskivaikea diagnoosi)
  • 3 kuukautta jatkunut hoitosuhde sairauden osalta esim. työterveyshuollossa, mielenterveystoimistossa tai yksityisellä puolella.

Interpersoonallinen terapia IPT sekä Coaching eli henkinen valmennus

 • IPT on erityisesti masennuksen hoitoon tarkoitettu lyhytterapiamuoto, jossa käyntejä on
  12-16 kertaa 3-4kk:n aikana
 • Mm. elämäntilannekriisit, mielialaongelmat, ahdistuneisuus, paniikkihäiriö, jännittäminen, itsensä kehittäminen, laihduttaminen/painonhallinta.

 • Ei kela-korvausta
 • 85€ / 45min

Ratkaisukeskeinen pariterapia

 • 90€ / 60min
 • 130€ / 90min

Ratkaisukeskeinen yksilötyönohjaus 

 • 100€ / 60min

Ratkaisukeskeinen ryhmätyönohjaus 

 • 2 - 6 henkilöä
 • 150€ / 60min

 

Yksiö- ja pariterapiaa

Ponnisteletko parhaillasi uupumuksen, stressin, ahdistuksen, ihmissuhdeongelmien tai muiden haasteiden parissa? Toivotko apua päästäksesi tilanteessasi eteenpäin? Terapiatyöskentely on muutosmatka toivomaasi tulevaisuuteen. Autan ja tuen sinua muutoksen aikaansaamisessa.

Etsitkö helposti lähestyttävää terapeuttia, jolle on helppo puhua? Kuuntelen sinua aktiivisesti ja haastan sinut kysymyksillä työskentelyyn. Terapeuttisena lähestymistapanani on ratkaisukeskeinen terapia.

Ratkaisukeskeinen työskentely on tulevaisuuteen suuntautuvaa ja tavoitteellista. Prosessin aikana selviytymiskeinosi ja ongelmanratkaisutaitosi kehittyvät. Keskustelu terapeutin kanssa avaa sinulle uusia näkökulmia sekä tukee sinua matkallasi kohden tavoitteitasi ja parempaa elämänlaatua.

Ratkaisukeskeisen terapian kesto määräytyy tarpeesi mukaan. Tavanomaisesti tapaamisia on 3 - 20 kertaa ja ne toteutetaan kerran viikossa tai joka toinen viikko. 

Koulutukseni:

 • sosiaalipsykologi (VTM), Helsingin yliopisto
 • postgraduate diploma, University of the West of England , ratkaisukeskeisen psykoterapian opinnot (67.5 op, 3 vuotta)
 • lisäksi taide- ja hypnoterapiaopintoja

En tarjoa Kelan kuntoutuspsykoterapiaa.

 

 
Olen psykoterapeutti / perheterapeutti (erityistaso) Valvira, KELA. Olen tehnyt töitä lasten, perheiden ja parien kanssa vuodesta 1993 alkaen. Yksityisenä ammatinharjoittajana olen toiminut vuodesta 2007 alkaen. Olen perehtynyt vakauttavan perhekeskeisen hoidon menetelmiin traumatisoituneiden hoidossa ja kuntoutuksessa. Pohjakoulutukseni on sosiaalikasvattaja. Olen tällä hetkellä EMDR (Eye Movement Desensitization and Reproceccing) koulutuksessa.

Arvostava kuunteleminen ja hyvinvoinnin edistäminen ohjaa työtäni. Aito kohtaaminen, kunnioitus, läsnäolo, luottamus ja yhteistyö ovat minulle tärkeitä asiota; iloa ja leikkisyyttä unohtamatta. Hyödynnän työssäni trauma- ja keho-orientuneita menetelmiä. Lue lisää osoitteesta www.helitiainen.fi.

Psykoterapia on tunteiden, ajatusten, kokemusten, toimintamallien ja/tai sisäisten ristiriitojen tarkastelua terapeuttisessa yhteistyösuhteessa.

Terapiaan hakeutumisen syitä voivat olla ahdistus, masennus, pelot, ihmissuhdeongelmat, seksuaalisuuteen liittyvät muutokset, äkilliset kriisit tai aikaisemmat traumaattiset kokemukset. Terapiaan voi tulla myös silloin, kun perheessä/suhteessa on uskottomuutta, väkivaltaa tai eron uhka. Pariterapiassa käsitellään lisäksi yksilöiden omaa kasvua ja tilaa sekä erillisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Lasten oireilu, vanhemmuuden haasteet sekä perheen elämänmuutokset ovat perheterapiassa keskeisiä teemoja.

Terapian tavoitteena on lisätä itseymmärrystä, helpottaa oireita, saada lukkiutuneita vuorovaikutussuhteita liikkeelle sekä lisätä elämänhallintaa. Käytettävissä olevien voimavarojen löytäminen ja vahvistaminen ovat myös keskeisiä teemoja. Kriisiterapiassa painopiste on akuutin elämäntilanteen vakauttamisessa sekä psyykkisessä työstämisessä. Terapian kesto arvioidaan ja sovitaan tapauskohtaisesti.

Tarjoamani työmuodot:
 • perhe- ja pariterapia 60min/90min
 • perheterapeuttinen yksilöpsykoterapia 45min
 • vanhempien ohjaus- ja tukikäynnit 60min
 • kriisituki ja verkostotyö, sopimuksen mukaan

 

Ota yhteyttä!

Heli Tiainen
psykoterapeutti

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen tukea monenlaisissa elämän kipukohdissa. Lyhytterapia soveltuu etenkin Sinulle, joka koet olevasi jonkinlaisen tuen tarpeessa, kaipaat jotain työnohjausta tiiviimpää, muttet välttämättä halua hakeutua tai pääse työterveyden tai julkisen sektorin kautta terapiapalveluiden äärelle.
Saatat kokea esimerkiksi:

 • epämääräistä väsymystä, ärtymystä tai uupumusta, 
 • kuormittavaa elämäntilannetta tai käyt läpi kriisiä, 
 • fyysisiä oireita, jotka kielivät stressistä.

Yksin ei kannata jäädä: jo muutama tapaaminen ja asioiden luottamuksellinen jakaminen ohjaamisen ammattilaisen kanssa voi selkeyttää oloa kummasti. Pysähtyminen itsesi äärelle auttaa kuulemaan tarpeitasi paremmin, ystävystymään haavojesi kanssa ja löytämään omia voimavarojasi. 

Lyhytterapiaksi lasketaan kaikki alle vuoden mittaiset terapiaprosessit, jolloin tapaamisia voi olla tarpeidesi mukaan 1-40. Tapaamisten tiheys ja määrä sovitaan yksilöidysti kanssasi, samalla kun määrittelemme yhdessä Sinun kanssasi terapian tavoitteet.

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa on tarkoitus yhdessä terapeutin kanssa tutkia ja jäsentää miten Sinä koet ja tulkitset mielessäsi tapahtumia, tilanteita ja itseäsi. Terapian tavoitteena on lisätä Sinun itseymmärrystä ratkaisukeskeisin keinoin sekä löytää uudenlaisia selviytymiskeinoja. Yhdistämme tarvittaessa ratkaisukeskeisyyteen mindfulnesspohjaisia harjoitteita sekä kokemuksellisesta tunnetaitovalmennuksesta vaikuttaviksi havaittuja psykoedukatiivisia menetelmiä.

Terapeuttina toimii Elina Porokka: Lähihoitaja, Sosionomi (AMK), Kokemuksellisen tunnetaitovalmennuksen EASEL® -ohjaaja, Työnohjaaja STOry, Mindfulness-ohjaaja CFM® ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti.

Lyhytterapiahinnasto (elokuusta 2021 alkaen)
60 minuuttia: 60 € (sis.alv 24%)
90 minuuttia: 85 € (sis. alv 24%)

Voit tutustua minuun osoitteessa: https://elinaporokka.fi/

Ajanvaraus Diagnosin kautta ➡

Lämpimästi tervetuloa omien voimavarojesi äärelle!