Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Parisuhdeneuvonta

   
 

Sari Fält

    lue lisää ➡
 

Satu Niininen

     
 

Heli Tiainen

  lue lisää ➡

 

Pariterapialla yhteinen tulevaisuus

Useimmille pareille tulee jossain vaiheessa tilanteita, joissa usko parisuhteeseen on koetuksella. Mikäli ette halua luovuttaa, pariterapia voi auttaa teitä löytämään yhteisen tavoitteen, jota kohden työskentelette. Puolueettoman ja tasapuolisen terapeutin ohjatessa on helpompi keskustella vaikeaksi koetuista asioista varsinkin, jos oma keskusteluyhteys on heikentynyt.

Tilanteissa, joissa puoliso ei halua osallistua pariterapiaan, apua voi hakea myös yksin. Suhde parantuu useimmin merkittävästi, kun yksilöterapiassa käynyt puoliso on tiedostanut millaisin pienin teoin voi itse vaikuttaa parisuhteeseensa positiivisesti.

Terapian kesto määräytyy tarpeenne mukaan. Useimmiten pari tapaamiskertaa riittää, toisinaan muutos edellyttää pidempää prosessia. Tapaamiset toteutetaan yleensä joka toinen viikko. Yhden terapiakäynnin kesto on pariterapiassa 1,5 tuntia. Tapaamisten lisäksi terapiaa voidaan tehostaa kotona tehtävillä harjoituksilla. 

Olen koulutukseltani sosiaalipsykologi ja ratkaisukeskeinen terapeutti.
Sain 3-vuotiset psykoterapiaopinnot valmiiksi kesällä 2018.
Hakemukseni Valviraan psykoterapeutti ammattinimikkeen käyttöoikeudesta on käsittelyjonossa, joten en vielä tarjoa KELA:n kuntoutuspsykoterapiaa.