Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Psykoterapia

   
 

Sari Fält *

    lue lisää ➡
 

Kirsi Hiilamo

     
 

Satu Niininen

    lue lisää ➡
 

Päivi Tapaninen *

  lue lisää ➡
 

Heli Tiainen

  lue lisää ➡
 

Tiina Widman *

    lue lisää ➡

* koulutuksessa 

 


Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen psykoterapia 

 • Terapiamuoto keskittyy asiakkaan nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen suuntautumiseen. Menneisyyttä käsitellään niiltä osin ja niin paljon kuin tarpeellista ja menneisyyttä hyödynnetään siten, että se mahdollistaa muutoksen.
 • 80e / 45min
 • Mahdollisuus saada Kelan kuntoutustukea. Tuen saamisen edellytykset:

  • 16 - 67-vuotiaille
  • asiakkaalla on psykiatrinen diagnoosi (esim. keskivaikea diagnoosi)
  • 3 kuukautta jatkunut hoitosuhde sairauden osalta esim. työterveyshuollossa, mielenterveystoimistossa tai yksityisellä puolella.

Interpersoonallinen terapia IPT sekä Coaching eli henkinen valmennus

 • IPT on erityisesti masennuksen hoitoon tarkoitettu lyhytterapiamuoto, jossa käyntejä on
  12-16 kertaa 3-4kk:n aikana
 • Mm. elämäntilannekriisit, mielialaongelmat, ahdistuneisuus, paniikkihäiriö, jännittäminen, itsensä kehittäminen, laihduttaminen/painonhallinta.

 • Ei kela-korvausta
 • 80€ / 45min

Ratkaisukeskeinen pariterapia

 • 90€ / 60min
 • 130€ / 90min

Ratkaisukeskeinen yksilötyönohjaus 

 • 100€ / 60min

Ratkaisukeskeinen ryhmätyönohjaus 

 • 2 - 6 henkilöä
 • 150€ / 60min

 


Opiskelen ratkaisukeskeistä psykoterapiaa ja tarjoan luottamuksellista keskusteluapua erilaisissa vaikeissa tai haastavissa elämäntilanteissa. Haasteet omassa elämässäsi voivat olla kaikkea mahdollista motivaation puutteesta erilaisiin kriiseihin,
huonosta itsetunnosta ja parisuhdeongelmista masennukseen ja kaikkea siltä väliltä.

Pyrin yhdessä kanssasi löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun tilanteeseesi.
Tapaan mielelläni myös pareja ja perheitä.


Olen pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja ja viisitoistavuotisen työurani olen tehnyt psykiatrisen hoitotyön saralla, kohdaten lukuisia erilaisia ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Valmistun kolme vuotta kestävästä psykoterapeuttikoulutuksesta keväällä 2017.

        Tiina Widman

 

Yksiö- ja pariterapiaa

Ponnisteletko parhaillasi uupumuksen, stressin, ahdistuksen, ihmissuhdeongelmien tai muiden haasteiden parissa? Toivotko apua päästäksesi tilanteessasi eteenpäin? Terapiatyöskentely on muutosmatka toivomaasi tulevaisuuteen. Autan ja tuen sinua muutoksen aikaansaamisessa.

Etsitkö helposti lähestyttävää terapeuttia, jolle on helppo puhua? Kuuntelen sinua aktiivisesti ja haastan sinut kysymyksillä työskentelyyn. Terapeuttisena lähestymistapanani on ratkaisukeskeinen terapia.

Ratkaisukeskeinen työskentely on tulevaisuuteen suuntautuvaa ja tavoitteellista. Prosessin aikana selviytymiskeinosi ja ongelmanratkaisutaitosi kehittyvät. Keskustelu terapeutin kanssa avaa sinulle uusia näkökulmia sekä tukee sinua matkallasi kohden tavoitteitasi ja parempaa elämänlaatua.

Ratkaisukeskeisen terapian kesto määräytyy tarpeesi mukaan. Tavanomaisesti tapaamisia on 3 - 20 kertaa ja ne toteutetaan kerran viikossa tai joka toinen viikko.

Yksilöterapia 45min / 60€ 
Pariterapia 90min / 120€

Olen koulutukseltani sosiaalipsykologi ja ratkaisukeskeinen terapeutti. Suoritan parhaillani psykoterapeutin tutkintoa.

 

 
Koulutukseltani olen yleislääkäri ja kognitiivinen terapeutti (KIT).
Olen työskennellyt yleislääkärinä perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa sekä psykiatriaan erikoistuvana lääkärinä sairaaloissa ja psykiatrian poliklinikoilla. Tarjoan terapiapalveluita aikuisille ja nuorille asiakkaille sekä pareille ja yleislääkäripalveluita kaikenikäsille. Lisäksi kouluttaudun kognitiiviseksi psykoterapeutiksi (10/2011-3/2016) Integrum Instituutissa (Integrum Institute for cognitive therapies Finland®). Olen lisäksi mindfulness-ohjaaja (Integrum®) ja rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja (RVO®).
 
Käytän psykoterapiatyössäni mm. HOT periaatteita (hyväksymis- ja omistautumisterapiaa), DKT (dialektista käyttäytymisterapiaa), mindfulness-harjoituksia (tietoista läsnäoloa), myötätuntosuuntautunutta terapiaa (CFT), skeematerapiaa, joitakin traumaterapiamenetelmiä sekä monia muita tehokkaita ja tutkittuja psykoterapeutin työkaluja. Käytän runsaasti kokemuksellisia teknikoita koska uskon, että opimme parhaiten omasta kokemuksestamme.
 
Työkokemusta suomalaisesta terveydenhuollosta on kertynyt vuodesta 2007.
Lisäksi olen yksi Koulutus- ja Konsuntointikeskus Aitologia Oy:n perustajista ja tällä hetkellä johdan Aitologian toimintaa ja kehitystä sekä koulutan.
 
Ks. esim. myötätuntoharjoitus tästä: https://aitologia.fi/myotatuntoharjoitus/ 
Kokeile ilmainen mindfulness-perusteet verkkokoulutus tästä: https://aitologia.fi/course/tietoisen-lasnaolon-perusteet/ 
 
        Tervetuloa!
 

 

 
Olen psykoterapeutti / perheterapeutti (erityistaso) Valvira, KELA. Olen tehnyt töitä lasten, perheiden ja parien kanssa vuodesta 1993 alkaen. Yksityisenä ammatinharjoittajana olen toiminut vuodesta 2007 alkaen. Olen perehtynyt vakauttavan perhekeskeisen hoidon menetelmiin traumatisoituneiden hoidossa ja kuntoutuksessa. Pohjakoulutukseni on sosiaalikasvattaja. Olen tällä hetkellä EMDR (Eye Movement Desensitization and Reproceccing) koulutuksessa.

Arvostava kuunteleminen ja hyvinvoinnin edistäminen ohjaa työtäni. Aito kohtaaminen, kunnioitus, läsnäolo, luottamus ja yhteistyö ovat minulle tärkeitä asiota; iloa ja leikkisyyttä unohtamatta. Hyödynnän työssäni trauma- ja keho-orientuneita menetelmiä. Lue lisää osoitteesta www.helitiainen.fi.

Psykoterapia on tunteiden, ajatusten, kokemusten, toimintamallien ja/tai sisäisten ristiriitojen tarkastelua terapeuttisessa yhteistyösuhteessa.

Terapiaan hakeutumisen syitä voivat olla ahdistus, masennus, pelot, ihmissuhdeongelmat, seksuaalisuuteen liittyvät muutokset, äkilliset kriisit tai aikaisemmat traumaattiset kokemukset. Terapiaan voi tulla myös silloin, kun perheessä/suhteessa on uskottomuutta, väkivaltaa tai eron uhka. Pariterapiassa käsitellään lisäksi yksilöiden omaa kasvua ja tilaa sekä erillisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Lasten oireilu, vanhemmuuden haasteet sekä perheen elämänmuutokset ovat perheterapiassa keskeisiä teemoja.

Terapian tavoitteena on lisätä itseymmärrystä, helpottaa oireita, saada lukkiutuneita vuorovaikutussuhteita liikkeelle sekä lisätä elämänhallintaa. Käytettävissä olevien voimavarojen löytäminen ja vahvistaminen ovat myös keskeisiä teemoja. Kriisiterapiassa painopiste on akuutin elämäntilanteen vakauttamisessa sekä psyykkisessä työstämisessä. Terapian kesto arvioidaan ja sovitaan tapauskohtaisesti.

Tarjoamani työmuodot:
 • perhe- ja pariterapia 60min/90min
 • perheterapeuttinen yksilöpsykoterapia 45min
 • vanhempien ohjaus- ja tukikäynnit 60min
 • kriisituki ja verkostotyö, sopimuksen mukaan

 

Ota yhteyttä!

Heli Tiainen
psykoterapeutti