Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Parisuhdeneuvonta

   
 

Sari Fält

    lue lisää ➡
 

Satu Niininen

     
 

Päivi Savolainen-Kauppila

      lue lisää ➡
 

Heli Tiainen

  lue lisää ➡

 

Pariterapialla yhteinen tulevaisuus

Useimmille pareille tulee jossain vaiheessa tilanteita, joissa usko parisuhteeseen on koetuksella. Mikäli ette halua luovuttaa, pariterapia voi auttaa teitä löytämään yhteisen tavoitteen, jota kohden työskentelette. Puolueettoman ja tasapuolisen terapeutin ohjatessa on helpompi keskustella vaikeaksi koetuista asioista varsinkin, jos oma keskusteluyhteys on heikentynyt.

Tilanteissa, joissa puoliso ei halua osallistua pariterapiaan, apua voi hakea myös yksin. Suhde parantuu useimmin merkittävästi, kun yksilöterapiassa käynyt puoliso on tiedostanut millaisin pienin teoin voi itse vaikuttaa parisuhteeseensa positiivisesti.

Terapian kesto määräytyy tarpeenne mukaan. Useimmiten pari tapaamiskertaa riittää, toisinaan muutos edellyttää pidempää prosessia. Tapaamiset toteutetaan yleensä joka toinen viikko. Yhden terapiakäynnin kesto on pariterapiassa 1,5 tuntia. Tapaamisten lisäksi terapiaa voidaan tehostaa kotona tehtävillä harjoituksilla. 

Olen koulutukseltani sosiaalipsykologi ja ratkaisukeskeinen terapeutti.
Sain 3-vuotiset psykoterapiaopinnot valmiiksi kesällä 2018.
Hakemukseni Valviraan psykoterapeutti ammattinimikkeen käyttöoikeudesta on käsittelyjonossa, joten en vielä tarjoa KELA:n kuntoutuspsykoterapiaa.

 

Parisuhdeneuvonta

Onko parisuhteenne riitaisa? Tuntuuko ettet ymmärrä puolisoasi? Onko vaikeaa puhua asioista ilman että tulee väärinymmärretyksi? – Apua saa Solmuja parisuhteessa -neuvonnasta. Koulutetun parisuhdeneuvojan opastuksella kumppanit voivat tarkastella suhdettaan johdonmukaisesti niin menneiden tapahtumien kuin tulevaisuuden odotusten kannalta.

Parisuhteen solmujen edessä ei kannata eikä tarvitse jäädä toimettomaksi. Kaikissa meissä on paljon taitoja ja positiivisia voimavaroja. Parisuhteessa ongelmien selvittäminen ja ymmärtäminen on taito, jota voi opetella. Työskentelyn aikana katsotaan rehellisesti yhteiseen historiaan ja pyritään ymmärtämään, mistä kriisi on saanut alkunsa. Oman tahdon tunnistamisen jälkeen pariskunta muotoilee yhteisen päämäärän.

Solmuja parisuhteessa -neuvontaprosessi sisältää useimmiten kahdeksan tapaamista, joiden aikana haastava tilanne alkaa selkiytyä ja löytyy tie kohti uutta. Yksi tapaaminen kestää 90 min. Neuvonta antaa myös välineitä, joiden avulla tilannetta voi selvittää oman kumppaninsa kanssa tapaamisten välillä.

Jos ette halua sitoutua kahdeksan kerran prosessiin, voitte varata myös yksittäisiä 90 min tapaamisaikoja. Joskus vaikeat asiat ratkeavat muutamallakin kerralla. Voit tulla myös yksin sekä parisuhdeongelman että muiden mieltä painavien asioiden kanssa. Yksilötapaamisten kesto on 45 min.

Olen koulutukseltani nuorisotyönohjaaja, sosionomi-diakoni (ylempi amk), ratkaisukeskeinen terapeutti (3 vuoden psykoterapeuttiopinnot), Solmuja parisuhteessa -parineuvoja ja uusperheneuvoja-koulutettava (valmistuminen 12/ 2018). Olen tehnyt ihmissuhdetyötä jo 25 vuotta, ja parisuhdeväkivalta- ja parisuhdetyöstä minulla on 10 vuoden kokemus. Terapiatyötä olen tehnyt kolmen vuoden ajan. Olen ajatusmaailmaltani ja työtavoiltani hyvin positiivinen ja ratkaisukeskeinen.

Hinnat:

Solmuja parisuhteessa neuvonta 90 min / 120 € (sis. alv 24 %) 8 kerran prosessi 960 € Parisuhdeneuvonta 90 min / 120 € (sis. alv 24 %)
Yksilöterapia 45 min / 60 € (sis. alv 24 %)